Yes! Jij bent klaar voor een avondje thuis dineren op topniveau! Volg onderstaande instructie en steel de show. Vergeet niet de youtube instructiefilms aan te klikken!

Voorbereiding

● Bestel je pakket voor de gewenste datum en tijd, klik hier

● Haal de ingrediënten uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.

● De meeste items hebben wij al voor u op smaak gebracht en hoeft u alleen nog mooi op te maken, extra toevoegingen zijn niet nodig. tenzij beschreven of naar eigen smaak.


Burrata / gemarineerde vijg / Salade van groene linzen met waterkers / groene asperges

Schep 2 à 3 eetlepels van de linzen salade op het bord (Het mooiste resultaat krijg je met een mousse-ring of steker) leg de gemarineerde vijgen tegen de linzensalade aan, zo dat ze naar het midden en omhoog gericht liggen. Leg voorzichtig de burrata op de linzensalade en druppel wat olijfolie over en rond de burrata, doe er een beetje peper overheen en de maldon zeezout vlokken. Maak het af door er een Affilla Cress op te leggen. Voor een nog frissere smaak zou u ook nog wat verse citroenschil er overheen kunnen raspen.

Videoinstructie:


Gravad lax / Citroen kruim / komkommer / radijs / cress

Druk de gravad lax zalm blokjes in de citroen kruim en leg ze diagonaal in een rijtje, spuit er de komkommer diksap op vier plaatsen om en om tussen, doe er drie in gembervocht ingelegde komkommer parels bij. Draai een kegel van de radijs plakjes en druk ze tussen de zalm zodat ze niet ontvouwen. En om het bord af te maken, leg nog twee takjes Affilla Cress tussen de zalm.

Videoinstructie:


Tartaar van rode biet / Schapenyoghurt / agavesiroop / cress

Schep 2 à 3 eetlepels van de bietentartaar op het bord (Het mooiste resultaat krijg je met een mousse-ring of steker). Druppel de schapen yoghurt in vijf afnemende maatjes en in een punt naar het rand van het bord, en spiegel dit patroon aan de ander kant. Doe de Agavesiroop over de bietentartaar en druppel nog wat naast de schapenyoghurt druppels. Maak ook dit gerecht af met een takjes Affilla Cress.

Videoinstructie:


Pompoen soep / pompoen pit olie / gedroogde olijf / kervel olie

Doe de soep in een pannetje en breng het aan de kook (niet doorkoken). Giet in een bord of kom, druppel er wat pompoenpitolie en kervelolie over. Schep hier nog wat kalamata olijven crumble op.

Videoinstructie:


Zacht gegaarde buikspek / kimchi / hoisin / zeewier krokant

Doe de buikspek in de oven op 180℃ voor 10 min en verwarm de hoisin saus licht tot deze iets vloeibaarder wordt. Leg in het midden van het bord een beetje kimchi, (kimchi is lekkerder als deze op kamertemperatuur is) zet de buikspek ertegenaan en giet een lepel hoisin saus erover. Zet er het krokant van zeewier tegenaan. Trek een sliert hoisin rond het gerecht en besprenkel met sesamzaadjes.

Videoinstructie:


Gegrilde aubergine / geroosterde roma tomaat / kappertjes / balsamico / pijnboompit / basilicum

Doe de aubergine en cherrytomaatjes in de oven op 180℃ voor 8 min verwarm de Caponata (mengsel van ui knoflook, cherrytomaatjes en pijnboompitjes). Leg de aubergine op het bord en schep de warme caponata erop. Leg drie blaadjes basilicum om en om op de aubergine verdeel de cherrytomaatjes, en strooi de krokante kappertjes eroverheen. Maak het af met de balsamico dressing, die je in een ronddraaiende beweging over het bord en aubergine dresseert.

Videoinstructie:


Heilbot gegaard in miso/ gegrilde groene asperge/ Visvelouté met venkel en kaffir limoenblad

Verwarm de oven voor op 200℃.

Plaats de heilbot 6 minuten in de voorverwarmde oven, zodra de timer afgaat, doe de asperge er nog 2 minuten bij.

Maak ondertussen de saus warm in een pannetje.

Leg de asperges op het bord, plaats hier de heilbot tegen aan.

Schep er 1 a 2 lepels saus omheen, werk af met een cress.

Videoinstructie:


In sesam gepaneerde tofu/ Pompoenmousse met gember en limoen/ Noedels van koningsboleet

Doe de pompoenmousse met gember en limoen in een pannetje en laat zachtjes verhitten (niet doorkoken), zet nog een pannetje op en breng daarin de room aan de kook, Verhit de noedels kort in de room en laat ze even uitlekken.

Verhit een beetje olie in een pan en bak de gemarineerde tofu aan beide zijdes 1 min op medium-hoog vuur.

Bestrooi de bovenkant met de sesamzaadjes.

Trek een streep met de pompoenmousse en leg hier de noedels op, schep de tofu ertegenaan, en maak af met een cress.

Videoinstructie:


Witte chocolade cheesecake / coulis / fruit

Leg de cheesecake naast het midden van het bord, leg aan de binnenkant wat fruit tegen de cheesecake. Maak een bosje van wat Atsina Cress en druk dit tussen het fruit en cheesecake. Maak het af met de frambozencoulis die je van groot naar klein op het bord druppelt.

Videoinstructie:


Kaasplateau drie soorten/ walnoot/ rinse appelstroop

Arina geitenkaas oud is een half harde Hollandse kaas met een milde smaak. De kaas is gemaakt van Nederlandse geitenmelk.

Chaumes is een zachte Franse kaas met een gewassen korst. Chaumes heeft een vol aromatische smaak en een toegankelijk karakter.

Tradilait Bleu D’Auvergne is een smeuïge blauwaderkaas uit Auvergne (Frankrijk) gemaakt van koemelk. Deze blauwe kaas heeft een pittig karakter.

Canisius rinse appelstroop is bereid van beetwortel- en appelsap met natuurlijke suikers. De stroop heeft een frisse, zoete smaak

Vijgenbrood met amandelen (glutenvrij); gemaakt met Spaanse zongedroogde Pajarero vijgen en eersteklas Spaanse amandelen

Leg de stukjes kaas in deze volgorde op een plankje en probeer ze met en zonder stroop vijgenbrood en walnoten.

Videoinstructie:

" Met deze Take Away box steel je thuis de show. Kook 7 gangen als een echte masterchef en verras je familie, vrienden of lover ;-) "

Joris, Sous-Chef

Plan jouw pelgrimstocht

Nu reserveren