Lekker ontspannen in de mooiste huiskamer van Nijmegen? Reserveer nu voor onze High Tea / Beer / Wine. Onder het genot van een kop thee kunnen jullie op zaterdag- en zondagmiddag tussen 12:00 en 17:00 uur genieten van onze wereldse zoete hapjes en heerlijke sandwiches. Of geniet van onze High Beer of High Wine! De High Beer/Wine kan je reserveren van dinsdag t/m vrijdag vanaf 17:00 uur en zaterdag en zondag van 12:00 uur. Tevens hebben wij ook bierproeverijen.

High Tea

In samenwerking met De Hemel serveren we bij de High Tea onder andere:

  • Engelse Scones | clotted cream | marmelade
  • Franse mini macarons
  • Portugese Pastel de Nata
  • Zweedse Cinnamon rolls
  • Amerikaanse Brownies
  • Hemelse Chocoladefudge & Chocoladecrunch
  • Huisgemaakte Soep
  • 3 verschillende hartige sandwiches (dagvers aanbod)

Onbeperkt: Verschillende soorten thee waaronder zwarte thee, oolong thee, groene thee, witte thee, rooibos thee, cafeïne vrije thee en verse kruidenthee zoals gember, sinaasappel, kaneel, munt en citroen.

Prijs: €21,50 p.p.

Onze High Tea is alleen mogelijk op reservering. Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen.

High Wine

Proef verschillende wereldse wijnen met bijpassende wereldse hapjes.

We serveren drie verschillende wijnen met elk een bijpassend hapje.

Prijs: €22,50 p.p.

Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen.

High Beer

Proef verschillende lokale bieren van Brouwerij de Hemel met bijpassende wereldse hapjes.

We serveren vier verschillende bieren met elk een bijpassend hapje.

Prijs: €21,50 p.p.

Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen.

Bierproeverijen

Bij De Pelgrim kan je met kleine- of grote gezelschappen genieten van bierproeverijen. Wij serveren proefglaasjes van al onze 10 tapbieren in een hemelse- of helse setting:

  • Hemelse Proeverij: 6 proefglaasjes bier van tap: Luna, Godelief, Serafijn, Seizoensbier, Helse Engel en Nieuw Ligt.
  • Helse Proeverij: 10 proefglaasjes bier van de tap: Luna, Godelief, Serafijn, Mariken, Moenen, Helse Engel, Nieuw Ligt, Nieuw Ligt Grand Cru en 2 seizoensbieren

De prijs van de bierproeverijen is €7,50 voor een Hemelse Proeverij & €12,50 voor een Helse Proeverij.

Wij tappen 8 verschillende huisgebrouwen bieren van stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen:

Luna

Bier in pilsener stijl, lichtgekleurd met een aangenaam hoparoma, gefilterd. (5 %)

Godelief

Het oudste bier van de brouwerij. Gebrouwen sinds 1983! Door de donkere mout en behoedzaam gebruik van hop een mild en toegankelijk bier met genoeg karakter om ook bij doordrinken interessant te blijven. Type Belgisch ale, mild en mooi, van lichtbruin mout voor een vleugje caramel. (5 %)

Serafijn

Hemels witbier van tarwe- en gerstemout met sinaasappelschil en koriander voor de typische fruitigheid van Nederlands eerste witbier. (5 %)

Hopverdorie

Een stevige single hop India Pale Ale. Mosaic als enige aromahop geeft de kenmerkende smaak van hop uit de VS. Maar met een flinke body en alcoholpercentage voor een volle smaak naast de hoparoma’s. (7%)

Uda

Hemels blondbier van tarwe- en gerstemout met citroengras. Speciaal voor de Pelgrim gebrouwen! (7%)

Helse engel

Tripel, de naam zegt het al; zo verleidelijk dat een waarschuwing nodig is! (8 %)

Nieuw ligt

Vol van smaak, kleur en body, ondanks het hoge alcoholgehalte een mooie balans (10 %)

Seizoensbieren en speciaalbieren:

Naast het vast assortiment aan bovenstaande bieren van onze bierbrouwerij serveren wij diverse seizoensbieren, een aantal varianten die jaarlijks terugkeren, zoals de I.P.A., Hemels Dubbel, Rafael, Lentebok, Zomerzon en Gloeiende Gabriel. Bovendien serveren we bij gelegenheid soms een nieuwe variant als er een goede reden is of als Brouwer Henk weer eens iets nieuws wil proberen, zoals bijvoorbeeld de Stout. Hieronder een aantal seizoensbieren met omschrijving:

Weizen 5%

Weizen is een rond witbier, gebrouwen met alleen mout, hop en tarwe volgens Duitse traditie. Zoals alle bieren van De Hemel gebrouwen met een bovengist. Het Weizen bier heeft een mooie fruitige smaak die doet denken aan banaan en heeft weinig bitters doordat er minder hop gebruikt is tijdens het brouwproces. Ook dankt het Weizen zijn smaak gedeeltelijk aan de eigen Weizengiststam van de brouwerij.

Dubbel 6,5%

Hemels dubbel is een donker bier, gebrouwen met een donker gebrande mout. Het bier is wat minder zoet dan de meeste dubbels op de markt en heeft zachte bitters. Eveneens gebrouwen met een bovengist.

Scotch 8,5%

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de Scotch geen whiskey maar een seizoensbier van de Hemel. Het bier is gebrouwen naar een Belgische traditie. Het heeft een prachtige karamelsmaak door het gebruik van karamelmout met een zachte afdronk. Met 8,5% een van de zwaardere jongens op de tap, met alleen ons Nieuw Ligt en Nieuw Ligt Grand Cru nog voor zich met respectievelijk 10 en 12 procent. Het bier is als eerste gebrouwen in 2015 als proefbrouwsel voor de Alliantie van Bier Tapperijen.

Parapluvius 5,5%

Parapluvius, een bier gemaakt met regenwater. Het is een bier dat de brouwerij heeft in samenwerking met Rainbeer & Green Capital Challenges. De drie partijen die samenwerken bij de productie van Parapluvius hebben elk eigen kwaliteiten. Rainbeer is een van oorsprong Amsterdams bedrijf dat zich gespecialiseerd in regenwaterzuivering ter behoeve van bierbrouwen. De brouwers van De Hemel storten zich met dit water op het brouwen van het bier. En Green Capital Nijmegen ondersteund met de kennis van watermanagement en maakt gebruik van de verschillende kanalen die beschikbaar zijn om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap. De boodschap is dat Nijmegen in 2050 klimaatbestendig wil zijn: bestand tegen langdurige regenval, piekbuien, en het bijhorende wateroverlast. Regenwater verdwijnt momenteel nog steeds voor het grootste deel in het riool. Dat belastend voor het riool, en natuurlijk zonde. Het kan immers ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het brouwen van bier. Parapluvius moet de drinker dus aan het denken zetten op een ontspannen manier. Het is een blond tarwebier met 5,5% alcohol en een frisse kruidige smaak van zoethout en sinaasappelschil.

Eeuwige jeugd 6,5%

Eeuwige Jeugd is gebrouwen naar voorbeeld van een klassiek Belgisch blond bier. Frisse smaak en zachte hoparoma’s geven dit bier het karakter van een doordrinker met smaak. Niet te heftig, lekker in de (na)zomer op het terras.

Hemelpoorter 5,5%

Hemelpoorter Porter, 5,5% Een on-Hemelse hoeveelheid geroosterde mout voor deze lichte (5,5% alcohol) porter. Een slijt die dicht in de buurt komt van de stout, in de praktijk worden de stijlen vaak door elkaar heen gebruikt. Kenmerkend is de grote hoeveelheid geroosterde mout voor de mooie donkere kleur van het bier en schuim, en natuurlijkde smaak. De eerste smaak is vooral een bittere brandsmaak van de geroosterde mout. Maar als je beter proeft komen smaken chocolade, koffie en dropjes naar boven in combinatie met een volle romige smaak.

" De galiña di smoor komt bij mij vandaan. Mijn ouders hebben een restaurant in Curaçao, en daar werkt een vrouw die dat maakt. En ik vond dat altijd zo lekker, dus ik heb haar gevraagd hoe ze dat maakte, en dat heeft ze mij geleerd. En nu hebben we het hier op de kaart gezet. "

Floris, Sous-chef

Plan jouw pelgrimstocht

Nu reserveren